Förskola Skarpnäck

Förskolan Filosofiska, Varmfrontsgatan

 

 

Kort om oss

I augusti 2013 öppnade förskolan i Skarpnäck. På förskolan finns 40 barn och ca 10 pedagoger.  I lokalerna har vi ett eget kök med egen kock som lagar mat till förskolan i Skarpnäck och i  Enskede.

 

Pedagoger – Skarpnäck

Våra pedagoger på Filosofiska är engagerade och reflekterande. Vi strävar efter att skapa en miljö präglad av stimulans, harmoni och avsaknad av kränkningar. Med ett vaksamt öga, inkluderande sin egen roll, granskas miljön med hänsyn tagen till de värden vi försvarar i verksamheten. Till exempel strävar vi efter att skapa ett jämlikt klimat och att ge alla barn möjlighet att nyfiket utforska sin omgivning och hela sitt jag – eller som det står i läroplanen: ”finna sin egen unika egenart”.

På förskolan Filosofiska i Skarpnäck arbetar ett arbetslag med bland annat förskolechef, förskollärare och utbildade barnskötare.

 

Ansökan – Skarpnäck

Vi är anslutna till Stockholms stads kommunala förskolekö. För att söka till oss använder ni e-tjänsten för förskoleansökan på Stockholm stads hemsida. Handläggare på kommunen som kan svara på frågor om placeringar är för Skarpnäck: eva-lena.brannlund@stockholm.se.

På Stockholms stads hemsida kan du jämföra oss med andra förskolor och läsa om vad våra föräldrar tycker i enkätundersökningar.

Vi tar emot intresserade föräldrar och barn på besök löpande. För att besöka oss, kontakta Dick Holmgren: dick.holmgren@filosofiska.nu.
Tel: 070 573 86 03

Lämna ett svar