Styrelse

Styrelse

 

Dick Holmgren

Ordförande

Dick är initiativtagare till Filosofiska och dess vd. Tidigare befattningar: bl. a CFO och personalchef på Toshiba Electronics Scandinavia AB, CFO på Novartis Sverige AB, VD på Company Interest Sweden AB, CFO på Organon AB, CFO på Empire AB, CFO på Apotekens Service AB. Dick har arbetat som lärare i unga år och ägnat mycket tid åt ideellt arbete.

Suzanne Osten

Styrelseledamot

Suzanne är regissör och konstnärlig ledare på Unga Klara, vilken hon skapade 1975. Hon har regisserat nyskapande och forskande teater för både vuxna och barn och hon har höjt statusen på barnteater såväl internationellt som i Sverige. Suzanne Osten regisserar även film och har varit professor i regi på Dramatiska Institutet 1995-2009. Hon har skrivit böcker, pjäser och filmmanus. För sitt arbete har hon mottagit en rad utmärkelser världen över.

Liza Haglund

Styrelseledamot

Liza Haglund är Fil. Dr. och Lektor i pedagogik vid Södertörns högskola. Hon undervisar i pedagogik samt på lärarutbildningen i bland annat i kurser om barns existentiella frågor. Sedan slutet på 90-talet har hon engagerat sig i barnfilosofi, vilket har gett henne möjlighet att delta i en mängd olika sammanhang såväl nationellt som internationellt. Hon har bland annat har utvecklat och drivit Ung filosofi, kurser för unga som gått på Södra teatern i över 10 år, samt har skrivit flertalet böcker i ämnet.

.

Ann S Pihlgren

Styrelseledamot

Ann är Lektor på Stockholms universitet och har arbetat som lärare, skolledare och förvaltningschef, som utvärderare/kvalitetsutvecklare och som kvalitetskonsult inriktad på styrning och verksamhetsuppföljning. Ann är Fil. Dr. i pedagogik, med avhandlingen “Socrates in the classroom, Rationales and effects of philosophizing with children”. Hon arbetar vid Stockholms universitet som forskare och lärarutbildare. Numera är hon vd för konsultfirman Kunskapskällan AB som arbetar med utveckling, ledarskap och kvalitet.